Angelica Osnes, grunnleggeren av English Compass

Angelica Osnes, grunnleggeren av English Compass

Før hun begynte jobben med å bygge opp og utvikle English Compass, arbeidet Angelica som samfunnsfagslærer i USA. Morens tilhørighet til den amerikanske urbefolkningen gjør at Angelica føler en sterk tilknytning til Apache-kulturen i San Luis Valley. Faren hennes er førstegenerasjonsinnvandrer i Amerika og vokste opp med argentinske foreldre i New York. Det var denne personlige familiehistoriens uforenelighet med den amerikanske historien hun ble bedt om å undervise i, som skapte hennes interesse for emigrasjon. Særlig er hun opptatt av hvordan språk kan virke identitesskapende for marginaliserte grupper.

Anglica la ut på en lengre reise etter å ha fullført en bachelor i historie, og endte til slutt opp i Norge hvor hun nå bor med mann og barn. Hennes erfaringer med hennes egen norskopplæring ga henne et innblikk i hvordan språkbarrierer kan påvirke både arbeid, privatliv og mental helse. Dette gjorde at hun bestemte seg for å undervise voksne i sitt eget språk, engelsk. I 2015 flyttet derfor Angelica tilbake til hjembyen sin, New York, for å bli CELTA-sertifisert (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) språklærer.

Ferdigutdannet returnerte Angelica til Norge for å undervise i generell engelsk og testforberedelser til IELTS-testen, som en del av introduksjonsprogrammet. I tillegg holdt hun flere kurs i forretningsengelsk og workshoper for jobbsøkere. Selv om hun trivdes godt med klasseromsundervisningen, ønsket hun å tilby elevene sine en interaktiv opplevelse som var lettere å kombinere med et travelt hverdagsliv. Ved å restrukturere gruppetimene til private engelskkurs på nett kunne hun også tilby personlig tilpasset undervisning til sine elever. English Compass er nå et godt sammensatt nettverk av lærere med ulik bakgrunn, med spesialikompetanse fra flere forskjellige fagfelt innen kommunikasjon. Angelica møter hver fremtidige student til en gratis konsultasjon for å være helt sikker på at alle våre studenter blir matchet med den læreren som passer deres behov og ønsker aller best.

For å åpne opp for enda mer personalisert undervisning ved English Compass ble Angelica medlem av den globale skrivebevegelsen “Write Your Self”. Etterhvert ble hun også sertifisert som “guide”, og som et resultat av dette lanserte hun “the Compass Courses” med mål om å øke språkforståelsen gjennom introspektiv og undersøkende skriving. Hennes filosofi er at for å kunne snakke et språk godt kreves det en tilknytning på et personlig og følelsesmessig plan til de ideene og historiene man deler. Angelica er også en dedikert mentor ved Unity Spark, en frivillig organisasjon som arbeider for å inspirere og motivere gründere i Norge med flerkulturell bakgrunn.

GRATIS KONSULTASJON